top of page

Verwarde tijden #samentegencorona

Beste ouders,


Het zijn verwarde tijden, voor onszelf maar ook voor onze kinderen.

We blijven voorzien in tips om de tijd thuis zinvol in te vullen maar ook even deze bedenking:

Ja, onze kinderen mogen niet stilvallen en ja, hun hersens moet blijvend uitgedaagd worden. Maar onze kinderen zijn ook sociale wezentjes en laat het nu net dat zijn dat grotendeels wegvalt deze dagen.

Kinderen groeien door het samen spelen, praten met elkaar, er zijn voor elkaar en zelfs door ruzie te maken met elkaar… Sommigen hebben het geluk hun dagen te kunnen doorbrengen met zussen of broers (hoewel dit ook niet altijd eenvoudig is). Maar sommigen zijn alleen en hoe goed mama of papa hun best ook doen, ze missen hun vriendjes. Probeer daarom om toch in contact te blijven. De mogelijkheden zijn gelukkig in deze tijden aanwezig (Facetime, Whatsapp, Tiktok, …) of neem gewoon even de telefoon of schrijf een mooie brief aan je vriendjes of maak een tekening. Gelukkig werkt de post nog en komt je werkje wel terecht. En de wandeling naar de brievenbus is een gezond pluspunt!

En onze juffen en meesters zijn ook blij met een mailtje van tijd tot tijd. Dan weten we dat onze kapoenen, spruiten en pubers ook in moeilijke tijden aan elkaar denken.

Hou het gezond!

Vandaag enkele nieuwe zaken om uit te proberen.


● Uitgeverij Plantyn plaats elke dag enkele taakje online voor elke klas. Zeer overzichtelijk en bruikbaar www.plantyn.com. Enige nadeel is dat je de blaadjes moet afdrukken. Zolang de school open is, kan je een afdruk van de blaadjes komen ophalen tussen 9 uur en 11 uur.

● Op www.fundels.com kan je een aanbod vinden van digitale boeken voor kinderen van

3 tot 7 jaar. Je kan als ouder nu een gratis toegang aanvragen.

● Ga eens piepen op:

www.Love2BeMama.com/100-binnenactiviteiten-voor-kinderen-van-de-basisschool/

Leuke ideetjes en tips van andere ouders.


Nog een belangrijke tip!

Jullie krijgen werk vanuit de school maar overlaadt de kinderen niet! In de voormiddag een uur werken voor school en in de namiddag een uur is een mooi gemiddelde. Meer

mag maar moet niet! Verdeel je taken en vul de overige tijd zinvol in.

En… even niets doen of luieren mag ook wel eens!


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page