top of page

Holy Guacamole !"Heb je het al gehoord? Van de onrust in de supermarkt? En bij de groenteboer om de hoek? Het fruit is boos. De mango's, papaja's, bananen, ananassen, maar vooral de avocado's hebben er genoeg van. Terwijl ze groeien aan bomen en struiken in Guatemala, zien ze de boeren honger lijden. Een handvol rijken bezit meer dan de helft van alle landbouwgrond. Onrechtvaardig? Dat vinden ook de vruchten uit Guatemala! Ze protesteren totdat de boeren ze op hun eigen grond en voor hun eigen bord kunnen kweken ..."


De (groot)ouders die hun kinderen deze morgen kwamen afzetten, konden, in ruil voor een vrijwillige bijdrage, een kopje koffie drinken ten voordele van Broederlijk Delen.

Zo steunen we de boeren in het Zuiden in hun strijd tegen de armoede. Enkele leerlingen van het 6e leerjaar waren duidelijk aanwezig op de speelplaats en lichtten de ouders verder in over de actie. Ook de andere klassen zullen de komende weken kort even stil staan bij de acties van deze deze organisatie.

Dit jaar ligt de focus op Guatemala en de ongelijke verdeling van de vruchtbare landbouwgronden met armoede en ondervoeding als gevolg.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page