bewegingsopvoeding

Volg hier de sportieve verhalen

van onze school

Het belang van beweging voor ontwikkeling van de hersenen

Onze maatschappij is de laatste 20 jaar sterk veranderd. We kennen op heel veel gebieden een fantastische vooruitgang. Het leven wordt ons op verschillende vlakken steeds gemakkelijker gemaakt.


Maar dit heeft spijtig genoeg ook een keerzijde. Onze kinderen groeien nu op in een andere speelcultuur waar spelen en bewegen wordt belemmerd door de aanwezigheid van televisie, computer, te weinig speelplekken, te weinig tijd…

Omdat wij er ook nog steeds van overtuigd zijn dat onze kinderen ‘leren’ door te ‘bewegen’ en dat een goede motorische ontwikkeling de basis is voor het latere schoolse leven, willen we dit nog steeds blijven stimuleren en versterken op een speelse en leuke manier.

na school

Een initiatief van de gemeente De Haan, de stad Blankenberge en hun watersportclubs. Als sportieve school nemen wij heel graag deel aan deze watersport initiaties. De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar zijn alvast enthousiast!

vrijdag 23/11/18

Hét zwemmoment bij uitstek voor scholen tijdens de Haanse zwemweek. Een activiteit vol spanning, ambiance, sfeer, uitdaging en topprestaties.  Kinderen van het 1e t.e.m. het 6e leerjaar hebben het beste van zichzelf gegeven! Dit jaar hadden we  ook een sterke ploeg met ouders, een grootouder en oud-leerlingen. Ze hebben dan ook een eervolle, tweede plaats gekregen.

Proficiat aan alle deelnemers!

lopen en ...

blijven lopen!

Een pluim voor alle kinderen van onze school die deelgenomen hebben aan de Haanse klasloop. Iedereen heeft een grote inzet getoond. Verschillende leerlingen mochten een medaille in ontvangst nemen. Proficiat!

woensdag 15/05/19

De Zeeboon eindigde op de 3e plaats. Proficiat!

gewonnen!

In het kader van de Haanse zwemweek werd een supertoffe activiteit georganiseerd genaamd “Zee van Sport”. Tijdens die activiteit legden 55 jongeren uit de Haanse scholen dertien uitdagende zwemproeven af in teamverband. Het winnende team bestond uit Jalou, Lukas, Willem, Mauro en Perle uit de Zeeboon. 

De school met de meeste aanwezige leerlingen kreeg de wisselbeker. Dit jaar kreeg de Zeeboon hem mee! Proficiat!

sporten is leuk want ...

"Tijdens het sporten kan je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken!"

Eindelijk was het zover!  Sportdag vandaag!  Vol enthousiasme vertrokken we met de lagere school richting Haneveld. 

We konden een hele dag naar hartenlust allerlei leuke dingen doen! Samenwerking, communicatie, behendigheid, snelheid, kracht… Gewoonweg alles kwam aan bod tijdens onze schoolsportdag. 

woensdag 16/01/19

Een toffe sportnamiddag @ sporthal Haneveld : 4 teams in de top 12 !

een week voor waterratten

Tal van activiteiten staan op het programma tijdens de Haanse zwemweek. Deze week werden de leerlingen getrakteerd op pannenkoeken en chocolademelk tijdens het zwemuurtje.

  • De Zeeboon - De Haan

@ 2018 by ICT - VBS De Zeeboon

VBS De Zeeboon

Grotestraat 18

8420 De Haan

059 23 57 26

afdeling Vlissegem 

Kloosterstraat 5

8421 Vlissegem

059 23 60 65